2021-05-08 10:17:19• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap estig még megtekinthető a különleges installáció

Forrás: Szatmár.ro archívum
Forrás: Szatmár.ro archívum

Napsütés és egy különleges installáció várja vasárnap estig a látogatókat a Coposu sétányon, a Polgármesteri Hivatal és a Kulturális Központ  szervezésében, a Zollner Electronic támogatásával.

„A Lights in the Street programban látható Gaia névadója egyébként az őselemek egyikeként testesítette meg a földet, ő volt a Földanya. A brit művész, Luke Jerram fényinstallációja NASA fotók alapján készített hű ábrázolása bolygónknak, a Földnek. Átmérője 7 méter, felületének egy centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos. Alkotásával a művész nemcsak elkápráztatni akar, hanem tanítani is, ráébreszteni minket arra, hogy otthonunk, a Föld bolygó egészen különleges” – olvasható az esemény beharangozójában.


A Gaiaról készült fényképek szinte már a megjelenése napján elözönlötték a közösségi médiát, ezért a szervezők úgy döntöttek, a legkülönlegesebb alkotásokat értékes nyereményekkel jutalmazzák. A nevezőknek pusztán annyi dolguk van, hogy fényképes formában, saját ízlésüknek megfelelően megörökítik a Coposu sétányon megtekinthető földgömböt, lájkolják és követik a kulturális központ oldalát, majd pedig a fotót nyilvánosan megosztják a Facebookon, használva a #LightsInTheStreet2021 és  #ilovesatumare hashtageket. A beérkezett munkákat a rendezvény szervezőiből és fotósaiból álló zsűri fogja értékelni, a nyerteseket pedig május 10-én, 18 órakor jelentik be. S hogy mi a tét? Nos, a felhívás szerint a nyeremény öt darab, elektronikai cikkek vásárlására alkalmas, egyenként 300 lej értékű vásárlási utalvány lesz.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: